Tıbbi Kalite PVC 12Fr 1200 mm uzunluğunda şeffaf olmayan çizgi ile mide tüpü
Ürün Tanımı
Mide tüpü, genellikle besin maddeleri veya ilaçları doğrudan bir hastanın midesine ulaştırmak için kullanılan tıbbi amaçlarla kullanılan bir tıbbi cihazdır.Genellikle yumuşak plastik veya kauçuk malzemeden yapılır., bir ucunda hastanın ağzına yerleştirilecek ve özofagozdan mideye geçecek,ve diğer ucu, beslenme torbası veya emme cihazı gibi harici cihazlara bağlanmak için.
Kullanımları:
Önlemler:
Riskler ve Komplikasyonlar:
Mide tüpleri tıbbi ortamlarda yaygın olarak kullanılsa da, bir Mide tüpünün yerleştirilmesi aspirasyon, enfeksiyon, mide tahrişi vb. gibi komplikasyon riskleri oluşturabilir.Bir Stomach Tube kullanırken dikkatli olmalısınız., ve sağlık uzmanlarının tavsiyelerine sıkı sıkıya uymak çok önemlidir.
Lütfen bir mide tüpünün kullanımının sağlık uzmanları tarafından yönlendirilmesi ve ilgili protokollere ve hijyen standartlarına sıkı bir şekilde uyulması gerektiğini unutmayın.
Sık Sorulan Sorular
1Mide tüpünün adı ne?
(gas-TROS-toh-mee toob) Karın duvarından doğrudan mideye yerleştirilen bir tüp. Havanın ve sıvının mideyi terk etmesine izin verir ve ilaç ve sıvı vermek için kullanılabilir.Sıvı gıdalar dahilGastrostomi tüpünden beslenme, bir tür enteral beslenmedir.
2Mide tüpü ile besleme tüpü arasındaki fark nedir?
Mide kapısı (G) mideye erişmek için kullanılır ve genellikle ilaç için kullanılır.Bir jejunostomi tüpü (J) aynı zamanda beslemeyi mideyi atlatmak için kullanılır.
3Mide tüpünün işlevi nedir?
Nasogastrik tüpler hem maddeleri midenize ulaştırmak hem de maddeleri dışarı çekmek için kullanılır..Ayrıca basıncı hafifletmek veya zehirleri çıkarmak için mide içeriklerini de emiyorlar.
4- Mide tüpü ağrıyor mu?
Hastalar G- ve J- tüpleri gibi uzun süreli tüplerde ilk ağrı ve rahatsızlık hissedebilirler.İlk iki ya da üç gün boyunca tüpün yakınındaki bölgede biraz ağrı hissedebilirsiniz.Ondan sonra, ağrılar geçecektir.
5- Mide tüpü çıkarılabilir mi?
Tüpün çıkarılması
Bu işlem sadece birkaç dakika sürer ve genellikle doktor veya hemşire tarafından ofiste yapılır.Kendi kendine kapanana kadar temiz tutulması ve gazla kaplanması gerekir.Bazı durumlarda, deliği kapatmak için ameliyat gereklidir.